De lekkerste ooit. Natuurlijk.

Nodig?

  • Runder braadlappen (ongeveer 500 gram voor 2 personen. Tenminste. Als je vrouw niet zoveel vlees eet. Anders 400 gram per persoon.)
  • Tomatenpuree blikje (75gram)
  • 340 ml runderbouillon
  • Ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 150 gram bakboter
  • 1 bier
  • 1 lepel grove mosterd

Vanaf hier is het vrij simpel;

  • Snipper de ui en de knoflook
  • Smelt de boter in de pan (minder mag trouwens ook, maar ik vind het altijd wel een lekkere smaak aan de jus geven)
  • Half hoog vuur vlees in de pan, even zout en peper naar smaak over het vlees heen rommelen.
  • 3 minuten per kant bakken
  • Ui en knoflook in de pan erbij, half hoog vuur houden, beetje door elkaar roeren, ui beetje glazig laten worden.
  • Vuur naar beneden, tomatenpuree, laurier, kruidnagel toevoegen. Door roeren en dan de runderbouillon toevoegen.
  • Glas van de bouillon vullen met water tot ongeveer driekwart en ook dit in de pan.
  • Roeren, vuur op standje kneiters heet, wachten tot het kookt.
  • Pan op kleinste pit, laagste stand, deksel erop en 2,3,4,5 uur laten sudderen. Na 2 uur is het erg mals, na 5 uur valt het uit elkaar. Ik hou de 3 uur ongeveer aan normaal.
  • Klaar met sudderen? Lepel mosterd er door roeren en serveren.
  • Nou is er 1 ingredient niet gebruikt en je mag zelf invullen wanneer je die toe moeten voegen aan je eigen lichaam. Want ja, de kok heeft soms ook wat nodig.

Smakelijk!

Berichtje ontvangen als er een nieuw recept staat?