Ingredienten voor 2-3 personen;

  • Kipfilet ongeveer 400gram, meer is altijd beter.
  • 1 ui of 2 kleine uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • duim gember
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode peper
  • 4 lentje uitjes
  • 1,5 el yoghurt (of 2 el melk)
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • 100 ml water
  • 2 el sesamolie
  • Als je dat lekker vind, gezouten cashewnoten, hoe meer hoe beter.

Lets go!

  1. Snij als eerst de kip in blokjes, doe dit in een schaal (die medium aluminium van de Zweedse Woon-winkel zijn perfect) en mik de yogurt of melk, de sesamolie en de ketjap erbij. Even door elkaar rommelen en mooi aan de kant zitten. Als je tijd zat hebt, je kunt dit met gemak 8 uur laten trekken, wel even in de koelkast dan. Heerlijk malse kips.
  2. Pel en schil de ui, knoflook en gember en hak het een beetje grof (niet vloeken!) met een mes (hint, oefen voor je perfecte snijbeweging, hier gaat weinig mis. Dat zagen we eerder…. exact deze tekst zelfs!)
  3. Water op zetten voor de rijst.
  4. Rijst in de pan.
  5. Beetje boter of olie in een braad/wok/koekenpan/klei-pot
  6. Warm zat? Ui er in. Die moet je aanfruiten. Klinkt heel fancy, maar je moet gewoon zien dat die een beetje glazig worden. Rare term inderdaad maar elke zichzelf heel wat vindende kok noemt het aanfruiten. Dus ik niet. Resumerend, glaas de ui aan
  7. Als de ui dus glazig is, peper erbij, knoflook (uitgeperst of gehakt), gember raspen(of gewoon in mini stukjes snijden!)
  8. Ff laten bakken/braden/niet-aanfikken.
  9. Kip en marinade erbij, dus de schaal zo hop op de kop in de pan.
  10. Mooi bruinbakken die kip, dan de oestersaus en sojasaus toevoegen.
  11. Ff doorroeren, het water mengen met de maizena (of allesbinder) en dan de pan in. Vuur laag, roeren en wachten tot saus indikt.
  12. Lente ui snijden in ringetjes. Tafel dekken. Vergeet de cashewnoten niet.
  13. Lente ui in de pan, even doorroeren en hatseflats alles kan op tafel.

Eetsmakelijk!

Berichtje ontvangen als er een nieuw recept staat?