Eindelijk, na jaren van proberen heb ik het recept voor Chinese Tomatensoep zoals bij de Chinees te pakken!
En het is zo simpel, kijk maar:

Ingredienten voor 6-8 personen;

  • 2 grote kippenbouten
  • 1 ui of 2 kleine uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kippen boullion blokjes
  • 4 lentje uitjes
  • 1,5 el yoghurt (of 2 el melk)
  • 3 el ketjap manis
  • 1 liter water
  • 6 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel djahe (gember)
  • 1 theelepel sereh (citroengras)
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 pakken gezeefde tomaten (500gram p/pak)

Water laten borrelen!

  1. De ui gesnipperd of in ringen, de knoflook fijn gesneden, de bouillonblokjes, water en de kippebouten in de grootste pan die je kunt vinden aan de kook brengen, dan op een klein pitje een uur laten staan pruttelen. Anderhalf uur is nog beter.
  2. Kip uit pan, apart leggen, water (wat nu bouillon is geworden) zeven zodat de groente (ui + knoflook) er uit is.
  3. Bouillon aan de kook brengen en dan pulpe di pommodore erin. Tomaten dus.
  4. Mengsel maken van suiker, sambal, djahe, ketjap, azijn en sereh en ook dat er doorheen pulpen.
  5. Maizena met 2 eetlepels tot een papje mengen en ook door de pan roeren.
  6. Minimaal 20 minuten langzaam laten pruttelen, ondertussen de kippenbouten plukken en in kleine stukjes snijden. Deze mogen de laatste vijf minuten mee pruttelen.
  7. Lente-ui in ringetjes snijden en erbij in gooien en dan ben je klaar!

Je kunt er een lekker stuk vlees bij bakken/braden/schroeien. Karbonades zijn een prachtige match. Een lekker stuk stokbrood is ook altijd een goeie match.

Eetsmakelijk!

Berichtje ontvangen als er een nieuw recept staat?