DE 5 STAPPEN OM DE JUISTE PROGRAMMEERTAAL TE KIEZEN:

Stap 1: Bepaal uw programmeerdoelen

Wat wilt u uiteindelijk bereiken met programmeren? Veel geld verdienen? Spelontwikkeling? Kun jij zo snel mogelijk programmeren? Je uiteindelijke doel zal uiteindelijk bepalen welke programmeertaal je het beste kunt leren.

Stap 2: Bepaal wat u wilt leren programmeren.

Het kiezen van een programmeertaal hangt sterk af van wat je wilt programmeren. Hier zijn enkele voorbeelden: Als je het nog steeds niet zeker weet, kijk dan op deze site voor meer informatie.

  • Ontwikkel een website (HTML, CSS en Javascript)
  • Ontwikkel Windows desktop applicaties (C#)
  • Ontwikkel applicaties voor iPhone of Android (Swift of Java )
  • 2D of 3D Game Development (JavaScript, C# of C )
  • Microcontroller of robotprogrammering (C)
  • Automatisering en scripting (Python, Ruby, Bash) , Powershell , AutoHotKey)
  • wetenschappelijke/data-analyse (Python, R of Matlab)

Stap 3: Bepaal hoe hard je wilt beginnen

Voor veel beginnende programmeurs is het kiezen van een te moeilijke programmeertaal een hele opgave. Dit maakt het leren programmeren een stuk moeilijker. Je ziet Python dus steeds vaker als uitgangspunt. Deze programmeertaal is makkelijk op te pikken en het grote voordeel is de enorme community die ermee werkt. Maar ook PHP en SQL zijn relatief eenvoudige programmeertalen, met als voordeel dat je niet direct in software hoeft te investeren. Het grote voordeel hiervan is dat grote CMS-systemen zoals WordPress deze technologie├źn gebruiken. Programmeertalen zoals C of Java zijn veel moeilijker vanaf nul te leren.

Stap 4: Probeer de tutorials

Nadat je in de vorige stappen de juiste keuzes hebt gemaakt en je programmeertaal hebt gekozen, is het logisch om op zoek te gaan naar de eerste tutorials. Het is mogelijk dat u zich na het bekijken/maken van de tutorials realiseert dat deze programmeertaal niet bij u past. Zo kun je relatief vroeg overstappen op een andere taal die misschien beter bij je past.

Stap 5: Begin langzaam en wees geduldig

Leren programmeren is moeilijk en vereist veel geduld, tijd en zelfstudie. Het kiezen van de juiste programmeertaal is waarschijnlijk de eerste stap. Maar dan begint je onderzoek. Veel lezen, veel kijken, tutorials starten en een cursus programmeren voor gevorderden volgen. Twijfel je nog of software iets voor jou is? We hebben een goede training om je alle basisprincipes van softwareontwikkeling te leren om je een perfecte start te geven.